Skip to Store Area:

F&L shop abonnementen en magazines
F&L Magazine shop

U heeft nog geen artikelen in uw winkelwagen.

DE MOOISTE TIJDSCHRIFTEN

GRATIS VERZENDING VANAF €25

VEILIG BETALEN MET  iDeal, MisterCash, PayPal

VRAGEN? +31 (0)251 760122

koken & genieten 2016/08

koken & genieten cover
Schrijf een review

Snel overzicht

  • Tomaten
  • Zomerfruit
  • Biergarten
  • Salades
Full description

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 2,99
Artikelen toevoegen aan winkelwagen

Augustus, met heerlijk zomerfruit maken we taarten en toetjes als abrikozen-blauwebessenclafoutis. Lichte zomersalades kleuren ons bord groen. Hebben we even wat meer tijd dan maken we zelf de lekkerste paella. In het augustusnummer van koken & genieten niet alleen het authentieke recept voor Spaanse paella met zeevruchten, maar ook vijf fantastische tips. Zo smaakt uw paella straks minstens zo lekker als die aan de Spaanse costa.

Tomaat

Dieprode tomaten, blozend en vol van smaak. Wij snappen wel waarom ze ook paradijsappels worden genoemd! Deze maand staat de tomaat in de hoofdrol. Maak verse tomatensaus, Provençaalse tomaten met karbonade, een tomatenrisotto of een tomaten-runderstoof. De tomaat op zich is al lekker, gevuld met kruidig gehakt is hij al helemaal niet meer te weerstaan. Smakelijk!

Kruisbessen

Stekelbes, klapbes, kroezel of krisdoorn. Hoe u hem ook noemen wil, de kruisbes is van midden-juni tot eind augustus volop verkrijgbaar. Toch komt u hem niet veel tegen in de supermarkt. Vaker vindt u hem bij de beter gesorteerde groenteboer. De struik groeit bovendien eenvoudig in eigen tuin. Fijn! Want de vruchten smaken heerlijk in de kruisbessentaart met meringue, kruisbessencurd of griesmeel met kruisbessen-abrikozencompote. Heeft u daarna nog kruisbessen over? Invriezen is geen probleem!

Weetje

Tomatenpuree geeft niet alleen smaak, maar zorgt in combinatie met bloem ook voor meer binding in een saus. Bak tomatenpuree eerst ca. 30 seconden mee met de bloem en blus het mengsel daarna af met water of bouillon. Dit maakt de puree wat minder zuur. In de kalkoenstoofschotel van het augustusnummer stoven we het vlees gaar in de tomatensaus.

 
En verder …

  • eenpanspasta's
  • zomerse groentelasagne
  • vakantiemenu: Frans driegangendiner
  • bier is hip, ook bij je braadstuk!
  • nectarine-slagroomtaart
  • supersalades
  • taarten uit eigen tuin: brownietaart met rood fruit, abrikozentaart, blauwebessentaart of kersenkruimeltaart


 


Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: koken & genieten 2016/08

Beoordeling
Slecht
Onvoldoende
Gemiddeld
Goed
Zeer goed!